Loopbaanbegeleiding

Michel la Poutre

Michel la Poutre

Michel la Poutre heeft het vaak gezien: een medewerker of een leidinggevende staat onverwacht met lege handen in de arbeidsmarkt. Geconfronteerd met deze situatie zijn mensen niet zelden geneigd tot ondoordacht en onzorgvuldig handelen. Zij voeren gesprekken zonder dat zij helder antwoord kunnen geven op de vraag: wat wil ik en wat kan ik op dit moment? Dit is volkomen zinloos en vaak zelfs contraproductief. Michel begeleidt zoekende professionals in het zetten van een aantal belangrijke stappen.

Zelfanalyse

Voordat een professional de markt op gaat om zichzelf te verkopen, is het belangrijk tot inzichten te komen over zijn of haar ambities, dromen, levensdoelen en van daaruit op de criteria waar de volgende baan aan moet voldoen. Zelfanalyse, waarin deze en andere vragen aan bod komen, is een geëigend middel om tot de noodzakelijke inzichten te komen.

Profiel maken en netwerken

De keuze voor een bepaalde richting is gemaakt. Nu moet het CV worden aangepast, het bijbehorende ‘verkoopverhaal’ worden geformuleerd én geoefend, een plan van aanpak gemaakt, relevante netwerken in kaart gebracht. Daarna moet de professional met zijn verhaal naar buiten: naar de tussenpersonen en beslissers in de gezochte sector, naar de eigen contacten.

Planmatig handelen.

Van groot belang is dat de professional in deze fase planmatig handelt: één consistent verhaal aan de buitenwereld, geen ondoordachte koerswijzigingen, zorgvuldig en gefocust, met een doorwrochte boodschap, netwerkend op het doel af. Daarbij zal Michel voortdurend met raad en daad terzijde staan: bijsturend, kritisch, professioneel en inspirerend.

Coaching in de nieuwe baan

Wanneer de professional een nieuwe baan heeft gevonden, kan Michel hem of haar desgewenst blijven coachen. Een coachtraject van ongeveer 6 maanden is gebruikelijk en kan de coachee goed op weg helpen in de nieuwe functie.