In company NLP trainingen

In company NLP trainingen

In company NLP trainingen

Van alle onderwerpen die je op de Zakelijk NLP website vindt, geven wij op maat gemaakte in company trainingen. Hieronder lees je de ervaringen van deze in company trainingen bij Rijkswaterstaat:

Wat is de essentie van NLP toegepast op het leiden van verandering? Hoe kan een coach of leider werken met taalpatronen? Hiermee gingen veertien interim managers, topadviseurs en coaches van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat aan de slag. Tijdens een tweedaagse NLP-workshop op 22 en 23 juni 2009 op Landgoed Oud Poelgeest leerden zij de nieuwste en meest effectieve NLP technieken van dr. Richard Bandler.

De halfjaarlijkse trainingsdagen van de afdeling “Bureau Adviseurs” werden deze keer gegeven door Michel La Poutre en Joost van der Leij. Bureau Adviseurs is dé club van interne adviseurs, zeer ervaren interim managers en topcoaches van de Rijkswaterstaat; investeren in gezamenlijke opleidingsdagen om met en van elkaar te leren heeft een hoge prioriteit.

NLP-technieken bieden bijzondere mogelijkheden die veranderingen bij een individu, team of organisatie aanzienlijk eenvoudiger en prettiger laten verlopen. De krachtige verandertaal en de effectieve en eenvoudige technieken van Richard Bandler voegen waarde toe aan het werk van veranderaars, coaches en tijdelijk leiders. De deelnemers leerden in de workshop vooral door te doen en te ervaren. Technieken als de gevoelsomdraaitechniek, beslissingen nemen met NLP en persoonlijke backcasting bleken zeer goed toepasbaar. Het maakt het werk van de professionele veranderaar aanzienlijk effectiever.

Persoonlijke backcasting helpt mensen om in beweging te komen voorbij hun “normale” beperkingen. De techniek werkt vanuit een inspirerende verre toekomst waarbij de coach met de gecoachte geleidelijk terugfilmt naar het ‘hier en nu’. Met deze techniek leren mensen dat er veel meer mogelijk is dan ze dachten, ervaringen uit het verleden te benutten, en tegelijk live te veranderen wat er nodig is om meer succes & plezier te krijgen in hun leven en werk. Naast persoonlijke backcasting is het vergelijkbare collectieve backcasting uitstekend toepasbaar binnen teams en zelfs voor hele organisaties.